mbot Ranger en Arduino

We hebben 5 mBot Rangers en 3 "Arduino-auto's".

Voor het gebruik en reservatie hiervan contacteer coach Bernard op de dag van de CoderDojo zelf. Deze kunnen niet meer worden gereserveerd via het inschrijvingsformulier.

Kenmerken

  • Bouw drie verschillende robots: robot tank, zelfbalancerende robot of een driewielige auto

  • Kant en klare projecten in de Makeblock HD app zodat je direct kunt spelen

  • Grafisch te programmeren met mBlock software gebaseerd op Scratch om kinderen te leren programmeren

  • Verschillende online cursussen en handleidingen om meer te leren en te ontwikkelen

Off-Road Land Raider

Met deze tank kun je op ruig terrein rijden. De Land Raider is ontworpen om op verschillende ondergronden te kunnen rijden en hij gaat verder waar de meeste auto's en robots stoppen!

Dashing Raptor, the Predator

Verander je Land Raider eenvoudig in de Dashing Raptor, een driewielige raceauto die net zo snel kan bewegen als een velociraptor op jacht naar zijn prooi.

Self-Balance Nervous Bird

Een slimme zelfbalancerende robot welke overeind blijft als hij rechtdoor rijdt of stilstaat en in een hoek leunt wanneer hij de bocht om gaat.

Krachtig Controller Board

De nieuwste Me Auriga is gebaseerd op de Arduino Mega 2560. Naast 5 onboard sensoren zijn er ook nog eens 10 uitbreidingspoorten beschikbaar zodat je nog meer functionaliteit kunt toevoegen.

Grafisch Programmeren op de PC

mBot Ranger is volledig compatibel met mBlock, de grafische programmeeromgeving gebaseerd op Scratch 2.0. Het maakt het programmeren van projecten en interactieve applicaties eenvoudiger door het slepen van functieblokken.

iPad/Tablet Programmeren

Naast het kunnen programmeren op de PC kan de mBot Ranger ook worden geprogrammeerd vanaf je iPad of andere tablet met de eenvoudig te gebruiken app MakeblockHD. Ontdek de mBot Ranger door gebruik te maken van bestaande projecten of maak je eigen.

Draadloze Bediening

MakeblockHD biedt bestaande projecten waarmee je direct met de Ranger kunt spelen. Druk op de knop om de Ranger draadloos te bedienen en beleef veel plezier met je robot!